Träning utan att varken behöva duscha eller byta om

Du svettas inte under ett fit20 pass. Maskinerna ger dig visserligen hög belastning du tränar dock i ett långsamt tempo. Det låga tempot i kombination med en sval (17°C) studio innebär att din kropp inte slår på den “svettrespons” som annars kommer vid träning. All energi går istället till att leverera kraft till övningen. Du slipper packa träningsväska, duscha och ha svettiga träningskläder som skall tvättas. Här tränar du i dina vanliga vardagskläder.

fit20 träning går snabbt. Du tränar på en bokad tid och behöver varken duscha eller byta om. Därför är det väldigt enkelt att finna en 20 minuters lucka i ditt veckoschema, kanske i anslutning till arbetsdagen början, avslutning eller i samband med lunch?

Gillar du inte den typiska atmosfären i ett traditionellt gym så kommer du att älska fit20!

Varken dusch eller ombyte behövs

Många tror att du måste svettas för att få ut något av ett träningspass. Efter ditt fit20 pass vet du att detta inte är sant. Ditt fit20 pass är högintensivt, ger din kropp en rejäl hälsoboost och skapar muskeltillväxt samt ökad vardagsenergi, men gymväskan - den kan du lämna hemma.

Träningen-utan svett

Den unika träningsmetoden och det faktum att vi kyler ner träningsstudion till en behagligt sval temperatur gör att du inte svettas vilket betyder att du varken behöver duscha eller byta kläder. Din kropp behöver helt enkelt inte lägga energi på temperaturreglering utan all din energi kan gå till träningen.

Dina muskler kommer att börja bränna fett så snart de gjort slut på det kortsiktiga glykogenförrådet i musklerna. Ett snabbt sätt att göra slut på glykogenet (som bildas av glukos “blodsocker”) är ett högintensivt fit20 pass. En annan effekt av fit20 träning är att dina insulinreceptorer blir mer känsliga vilket är mycket positivt om du är diabetiker eller i riskzonen för pre-diabetes.Kombinerar du sedan din fit20 träning med en hälsosam kost så hjälper du din kropp att fortsätta bränna fett Att svettas spelar ingen roll i denna process.

Träna i dina vardagskläder

Vår ambition är att din veckoträning skall vara så okomplicerad som möjligt. Du behöver inte lägga tid på att packa träningsväskan och ta hand om svettiga kläder och en blöt handduk efteråt. Bara kom som du är och eftersom du inte kommer att svettas under träningen är det bara att åka direkt till jobbet eller vart du nu är på väg efter träningen. Ditt fit20 pass skall vara lätt att få in i vardagens planering.

Läs mer om fit20