Bevisat resultat

Den högintensiva träningen vi erbjuder stimulerar din hälsa, din kropp att utvecklas och bli starkare. Du mår bättre och minskar risken för moderna livsstilssjukdomar såsom Diabetes typ2 och hjärta/kärlproblem. Din personliga tränare registrerar dina framsteg i vår fit20 app så att även du kan se hur du har utvecklats. De flesta av våra fit20 medlemmar märker klar skillnad redan efter några få veckor och fortsätter sedan att utvecklas.

Din optimala hälsoboost!

En fit20 träning ger din kropp en stark, veckovis impuls att utvecklas. Styrka, uthållighet, syreupptagning, blodsocker, bentäthet, ämnesomsättning, energi, hormonbalans, mentalt fokus, immunförsvar, flexibilitet, stresstålighet och ….. mycket mer. Anmäl dig till en gratis prova-på träning och upplev skillnaden!

Tillräckligt med vila

Våra muskler består utav 4 olika typer av muskelfibrer som aktiveras efter varandra beroende på belastning och behov av kraft. Vår träning är konstruerad så att den aktiverar alla 4 typer av muskelfibrer, vilket är sällsynt med andra typer av träning - detta är en av många unika fördelar med fit20.

Eftersom fit20 träningen är så intensiv är det viktigt att dina muskler får tillräckligt med vila mellan träningarna. Under veckan mellan dina träningspass så återhämtar sig dina muskler, ochdina muskler blir starkare och din kropp är stimulerad till att fungera bättre. Denna funktion kallas inom träningsläran för “superkompensation” och det är nu, när du vilar, som effekten av träningen kommer. Därför är det inte säkert att träna oftare ger bättre resultat - kanske till och med tvärtom.

Titta på vår animering

Mer energi och uthållighet

Under ett fit20 pass aktiveras alla muskelfibrer typer i kroppen. Detta sätt att träna är så effektivt att du snart kommer märka en tillväxt i muskelmassa och styrka. Även cellernas små “energifabriker” (mitokondrierna) aktiveras av ditt korta men intensiva fit20 pass. Upp till en och en halv timme efter ditt veckopass har mitokondrierna en förhöjd aktivitet i det som kallas den aeroba metabolismen.

Denmetabola boost innebär att din kropp blir mer effektivt på att tillverka energi till dina celler vilket du kommer känna av i vardagen. Mer energi och mindre trötthet. Du kommer att vilja göra mer och framförallt orka mer.

Genom att träna musklerna intensivt så krävs massor av syre för återhämtning vilket innebär att hjärtat behöver ta i extra för att pumpa ut syrerikt blod till musklerna. När du tränar musklerna optimalt följer hjärtat med och finns det inget behov för extra cardio-träning.

Läs mer om fit20